Free Party Games
Party-Games-Etc.com

Bridal Shower Games - Free, Printable...
Free Bridal Shower Games
Printable Shower Games
Wedding Shower Games
Bridal/Bachelorette Party Games
Baby Shower Games - Free, Printable...
Free Baby Shower Games
Printable Baby Shower Games
Baby Bingo
Party Games - Free, Printable...
Kids Party Games
Birthday Party Games
Adult Party Games
Dance Party Games
Trivia Games
Theme Party Games
Childrens Party Games
Free Party Games
Holiday Party Games
Party Supplies - Birthday, Baby Shower, Bridal Shower, Holiday, Theme...
Birthday Party Supplies
Theme Party Supplies
Holiday Party Supplies
Party Supplies
Card Games
Magic Tricks
Dice Games
Printable Games - Birthday, Bridal, Baby, Free, Holiday...
Party Game Talk
What is Poker Rackback
Holiday Party Games - Halloween, Christmas, Easter, Thanksgiving, Hanukkah, Valentines, St. Patricks, New Years, 4th of July...
Christmas Party Games
Easter Games
Hanukkah Games
Mardi Gras Games
New Years Games
Super Bowl Games
Valentines Games
St. Patricks Games
Halloween Games
Chinese New Year Games
Holiday Party Games
Thanksgiving Games

Free Christmas Party Games

Merry Christmas (-: Free Christmas Party Games

Free Christmas Party Games ~  Click for Christmas Decorations and Christmas Party Supplies!

This page has Free Christmas games.  See the Christmas Party Games below, select another category of party games in the left navigation bar or try these Printable Christmas Party Games

Free Christmas Party Games

Where Is Santa ~ Pin the Nose on the Reindeer ~ Dirty Santa ~ The Last Santa Hat ~ Secret Stocking ~ ABC Christmas ~ Merry Christmas ~ Christmas Songs ~ Christmas Candy ~ The Santa Hat ~ Reindeer Games ~ Santa Hotline ~ Wrapping Race ~ Santa Hat Swap ~ Reindeer Race ~ Three Legged Reindeer Race ~ Santa Pants ~ Draw a Reindeer ~ Dressing Santa ~ Decorate the Christmas Tree ~ Pass the Present ~ Jack Frost Freeze ~ Frosty the Snowman ~  Holiday Movie Trivia ~ Christmas Characters ~ Christmas Carol  ~ Elf Marathon ~ Red Nosed Reindeer

For stocking stuffers, check out stocking stuffersand for party supplies, check out Party Supplies Hut!

Who's Santa - Christmas Games
Rudolph is waiting for Santa so that all the children�s presents can be delivered. He needs to find Santa, who is hiding.

Have all the children sit in a circle. One child is selected to be Rudolph and leaves the room while Santa is selected. One person from the circle is elected to be the �Santa�, and then �Rudolph� is called back to stand in the circle.

Once Rudolph returns Santa can start winking at people in the circle. Anyone who sees that they have been winked at lets out a loud, �HO! HO! HO! �Merry Christmas. Once Rudolph identifies Santa, you start again.

Pin The Nose on the Reindeer - Christmas Games
Holiday variation of Pin the tail on the Donkey. Create a picture of a reindeer's head. You can draw it or use construction paper, make sure you draw an outline for the nose, but don't complete it. You'll want the picture to go on a wall or flat surface. You'll also need to make noses to be placed on the picture. Red or black work great, or use different colors for each child so you can tell who placed which one where or just number the noses.

To play: Each child will be given a nose, you can use tape on one side of the nose so it sticks to the board. Blindfold the who's turn it is and spin them around 3-5 times, (so there a little dizzy) now point them in the direction of the reindeer (2-3 feet in front of it) and tell them to walk forward and place the nose on the reindeer. The one closest to the actual reindeer noses wins! 

Blowing out the Christmas Candle - Christmas Games
A lighted candle is placed upon a table or chair and each player is, in turn, blindfolded and stool with his back to the candle, about two feet away. He is then told to take three steps forward, turn round three times, take four steps towards the candle and then blow it out.

In the majority of cases, the blindfolded player will lose all idea of distance and position, and when he blows will be in quite another part of the room from that in which the candle stands. Of course, it is wise to have a player or two standing by the side of the candle to prevent any blindfolded person from getting too near.

Gift Giving - Christmas Games
This is a fun and exciting way to exchange gifts. Each person brings a wrapped unmarked gift. (We usually have a $$ limit-ex. $5.00) Or you can bring white elephants gifts for added fun. Everyone sits in a circle and the gifts are placed in a pile in the middle of the circle. Write numbers from 1-??, depending on the number of gifts, on small pieces of paper. Do not number the gifts. Fold papers and place them in a hat or some other container.

Each person randomly picks a paper (number) from the hat. Start with the person holding number 1. He/she picks a gift and opens it. Number two can either pick a gift from the pile or take the gift from number one. Number one then chooses a wrapped gift from the pile and opens it. Number three can either take a gift from numbers 1 or 2 or pick one from the pile to open. . There is no limit on the number of gifts one person can open if others continue to take the gift they have opened. Each gift can only change hands three times through out the game. The person with the gift on the third exchange keeps it. Each person ends up with only one gift. You may end up with the same gift you brought.

You may also play this game without opening the gifts till the end when everyone has a gift in hand and all the exchanging is over. It's not only funny to see people vie for a gift when they don't even know what is actually in thepackage but also when the gift is opened.

Santa Hat Game - Christmas Games
For festive gatherings with Santa hats. You need everyone to be wearing a hat, so either use the ever popular Santa hats, or otherwise give everyone a normal party hat.  The game is based on observation. the objective is NOT to be the last person left with a hat on.  At the start announce the simple objective, the only rule is that no one can take their hat off until you have.

Let another game or conversation take place, and as time goes by, people will take their attention off you, and even forget the game is happening. Eventually remove your hat and watch as people cotton on. Gradually the hats will come off, amidst sniggers and smirks. Some unsuspecting person (who�s probably busy boring everyone with a hopeless story)
will be last to notice, and much to every ones� mirth, this person is theloser.

Serve up an appropriate forfeit, get the hats back on and give the loser the chance to start the next game.

Sock Guessing Game - Christmas Games
You take a new pair of thick thermal socks. You know the gray ones that hunters use in the winter. Then you put objects, that you see or use around Christmas time, into the socks. Make sure you put the same things in each sock. Things like holly, scotch tape, ornament, pine cone, etc. Make sure you put about 20 to 25 different objects in. Tie a ribbon or rope around the opening to make sure nobody peeks. Give everyone a piece of paper and pass the socks around at your party and tell them how many objects there are in the sock and have them write down all they can feel. Two socks just makes the game go a little faster. The person that guesses the most objects is the winner.

Top Ten Signs You're at a Bad Office Christmas Party

10. Eggnog smells suspiciously like Liquid Paper.
9.
Anyone caught under mistletoe gets choked by Latrell Sprewell.
8. Because of "corporate downsizing," Santa is only 120 pounds.
7.Only food available is something called "reindeer kebabs."
6. Last time you saw this much sucking up was on the Tommy Lee-Pamela Anderson videotape.
5. Christmas tree is just a fat intern in a green sweater.
4. For the 16th year in a row, the Canadian band leader has passed out in the eggnog.
3. Thanks to the alcohol-free punch, not a single butt gets photocopied.
2. Boss offers to give you a raise, and he's not talking about money.
1. It's held every year on July 23rd.

Christmas Games Movie Trivia
Copy the Holiday Movie Trivia below, leaving out the answers.  Hand out one to every guest as they arrive (or group the guests, guys vs. gals).  Whoever gets the most questions right wins! 

1. In the 1988 film "Scrooge," the character played by Bill Murray is a cold-hearted: 
a) banker  b) TV executive  c) police officer  d) politician 

2. What's the name of George Bailey's guardian angel in "It's a Wonderful Life?" 
a) Ariel  b) Henry  c) Clarence  d) Frank 

3. In "It's a Wonderful Life," George Bailey as a boy suffers an injury to his: 
a) foot  b) arm  c) eyes  d) ear 

4. "The Nightmare Before Christmas" is written by: 
a) Tim Burton  b) Martin Scorsese  c) Jimmy Stewart  d) Danny DeVito 

5. "White Christmas" is set in 
a) Colorado  b) Montana  c) New Hampshire  d) Vermont 

6. Who plays Bing Crosby's Army buddyin "White Christmas?" 
a) Jimmy Stewart  b) Dean Martin  c) Danny Kaye  d) Bob Hope 

7. The little girl who's skepticalabout Santa Clause in "Miracle on 34th Street" is played by: 
a) Natalie Wood  b) Audrey Hepburn  c) Anne Bancroft  d) Sharon Stone 

8. Miracle on 34th Street revolves around which department store? 
a) Bloomingdales  b) Macys  c) Parisian  d) Neiman Marcus 

9. In "Home Alone, "a youngboy is abandoned when his parents rush to a holiday vacation in: 
a) Vermont  b) London  c) Paris  d) New York 

10. The 1982 Barry Levinson film"Diner" is set in which city? 
a) New York  b) Cleveland  c) Baltimore  d) Boston 

11. Which of the following actorswas NOT in "Diner?" 
a) Kevin Bacon  b) Ellen Barkin  c) Matt Dillon  d) Mickey Rourke 

12. What happens to the characterplayed by Tim Allen in "The Santa Clause?" 
a) he gains weight  b) grows a beard  c) he gets fired  d) all of the above

ANSWERS: 1. b)  2. c)  3. d)  4. a) 5. d)  6. c)  7. a)  8. b)  9. c) 10. c)  11. c) 12. d) 

Free Christmas party games make for fun entertainment for all Christmas party guests. Christmas is one of the most festive and enjoyable times of year for many. Free Christmas party games are a warm welcome for any Christmas party looking for easy entertainment for all party guests.

Free Christmas party games can be printed and given to all the party guests. Free Christmas party games can include printable games as word find, word scramble, and crossword puzzles. Young children will love the opportunity to show off their word skills by playing these and other fun word games. Party guests can play free Christmas party games and win fun Christmas party favors as well. Include an assortment of inexpensive Christmas party favors such as stuffed toys, candy, ad mystery gifts. Select a few practical items both children and adults will enjoy.

Free Christmas party games will encourage social interaction among party guests as well. For party guests who may not be familiar with each other, split these party guests into teams. The first team to complete the printable Christmas party games is the winner. Give each team a series of different printable party games such as crossword puzzles, word scrambled etc. to complete. The first team to complete the party printable games receives a fun party favor or favors of their choosing. Since it is always better to give than receive, give the remaining party favors way to the party guests and send everyone happy from the Christmas party.

Keep a few printable game activities in the car that can also be used in a restaurant to occupy the kids.

Party games revolving around the theme of the party is the best when it comes to children. Themes unite the whole experience. Even the traditional games can be tweaked to correlate with a theme.

Holiday and Seasonal party supplies and games:
Free Birthday Party Games
Grandparents Day Party Supplies
Labor Day Party Supplies

Copyright 2002-2013 Party Games Etc. Party-Games-Etc.com TM All rights reserved.